• Moustapha groeide op in een Senegalese griotfamilie. In West-Afrika zijn de griots het kloppende hart van de traditionele media. Met muziek, zang en het gesproken woord maken ze allerlei soorten nieuws wereldkundig.

    Naast het geven van cursussen en workshops speelt hij in verschillende bands. In de familiegroep Deggo en Thiossane Afrique toont hij zijn perfecte beheersing van de traditionele West-Afrikaanse percussie.

    In de bands Ousman Wereldmuziek en Melodic Rootz laat hij zijn muzikale verscheidenheid zien – ook jazz en Latijns-Amerikaanse ritmes heeft hij in de vingers. In Jungle Warriors speelde hij samen met Jan Kuiper en Mamour Seck. Ook speelde hij samen met Saskia Laroo.

    In samenwerking met het Concertgebouworkest werkte Moustapha mee aan een unieke uitvoering van Peter en de Wolf, het Russische muzikale sprookje. Tijdens de theatertour Zonnekoningen van het Internationaal danstheater begeleide hij de dansers live op het podium samen met Pape Seck, Mousse Pathe M’baye en Cheikh Ibra Fall.

    Moustapha bespeelt verschillende instrumenten; djembé, sabar, doundoun en tama (talking drum).